Workshops

Workshop “Inspired by Nature”
Groot Hoefblad

 

Datum: data in overleg te reserveren vanaf 4 personen.
Tijd: 2 middagen van 13.00 tot 17.00 uur
Prijs: 115 euro per persoon.
Locatie: Nieuwland (bij Leerdam)
Bijzonderheden: Prijs inclusief alle materialen, koffie, thee en lekkers.

In twee middagen maken we een schilderij van de bladeren van het Groot Hoefblad, in combinatie met andere natuurlijke materialen, acrylverf en diverse acrylmediums.
Het Groot Hoefblad wordt door middel van een speciale techniek opgebracht, waardoor de bladeren en het schilderij een prachtige structuur krijgen.

De eerste middag werken we aan de opbouw van de achtergrond. Na drogen kunnen we dan de tweede middag aan de slag met het opbrengen van de bladeren, en de afwerking. In twee middagen is je schilderij dan stap voor stap opgebouwd tot een mooi, natuurlijk kunstwerk dat klaar is om aan de muur gehangen te worden.

De middagen zijn inclusief alle materialen en een goede kwaliteit canvasdoek van 40×40 cm.

Workshop 3D Mini’s 10x10x3.5cm

 

Datum: in overleg te reserveren vanaf 4 personen.
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: 75 euro per persoon. 
Locatie: Nieuwland (bij Leerdam)
Bijzonderheden: Prijs inclusief alle materialen, hapjes en drankjes en een uitgebreide lunch

Op 3D canvas doekjes van 10x10x3.5cm maken we kleine mini schilderijtjes van natuurlijke materialen, zoals zand, stro, bladeren, bloemen en takjes, in combinatie met acrylverf en diverse mediums.
De bloemen worden niet gedroogd, maar “verhard” d.m.v. een speciale techniek, waardoor ze uiteindelijk op kleine aardewerk beeldhouwwerkjes lijken, en de hardheid van gedroogde klei hebben.
De bloemen kunnen na het drogen, naar wens met acrylverf weer op hun natuurlijke kleur gebracht worden.

De dag is geheel verzorgd, inclusief een 3D canvas. Wil je meer mini’s maken, dan kun je deze dag voor 5 euro per stuk extra canvasjes bijkopen.

Geduld heb je wel nodig maar dan heb je ook echt wel een mega leuke dag, word je enorm verwend met allerlei lekkers, krijg je tips en techniek en heb je een mega leuke dag. Een één-dags vakantie is het gewoon. Lekker weg van de dagelijkse beslommeringen……. ik zeg doen zo’n workshop!

Yvon

Deelnemer workshop

Workshop Gewassen Inkt

 

Datum: maandag 12 oktober
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur uur
Prijs: 45 euro per persoon.
Locatie: Nieuwland (bij Leerdam)
Bijzonderheden: Prijs inclusief alle materialen, hapjes en drankjes.

Tijdens deze workshop werken we met Oost Indische inkt op papier.
De inkt wordt aangebracht met een penseel, druppelaar of kroontjespen op van te voren vochtig gemaakt papier, waardoor allerlei prachtige effecten ontstaan, die moeilijk te sturen zijn, maar daardoor wel heel verrassende resultaten opleveren.
Na drogen is de inkt watervast en kan er naar wens in getekend en geschreven worden met kroontjespen of penseel.

De workshop zit vol tips en technieken voor het werken met gewassen inkt, waar je deze dag naar hartenlust mee kunt experimenteren.
Onderwerpen die deze dag aan bod komen zijn o.a. landschap, dieren en portretten.

Workshop Collage Technieken

 

Datum: zaterdag 10 oktober
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
Prijs: 45 euro per persoon.
Locatie: De Oude Werf in Nieuwegein
Bijzonderheden: Prijs inclusief alle materialen, koffie en thee.

We gaan deze middag een collage maken van foto’s en afbeeldingen, in combinatie met allerlei natuurlijke materialen als zand, stro en veertjes, maar ook knoopjes, stukjes stof en diverse andere materialen.

Je kunt werken aan de hand van zelf meegebrachte foto’s, herinneringen en materialen die voor jou een speciale betekenis hebben of waar je mooie herinneringen aan hebt, maar uiteraard mag je ook gebruik maken van de materialen die in het atelier aanwezig zijn en je ter plekke laten inspireren.

Kortom een gezellige middag, vol inspiratie en nieuwe ideeën, waar je ook thuis nog volop mee aan de slag kunt.

Zaterdag een workshop collage maken gedaan bij Carla Boogaard. Zoek haar vooral op Facebook en Pinterest. Mega leuk, hartstikke gezellig en relaxt aan het werk geweest. Iedereen trots op het eigen eindresultaat. Blijft vast niet bij deze ene workshop.

Yvon

Deelnemer workshop

Workshop Schilderen met Acrylverf (hele dag)

 

Datum: in overleg te reserveren vanaf 4 personen.
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: 67 euro per persoon. 
Locatie: Nieuwland (bij Leerdam)
Bijzonderheden: Prijs inclusief alle materialen, hapjes, drankjes en een uitgebreide lunch

Je gaat deze dag aan de slag met acrylverf, naar eigen idee of zelf meegebracht voorbeeld, maar kunt je ook laten inspireren door alle inspirerende tips en voorbeelden die ik je tijdens deze workshop laat zien.
Tevens is het mogelijk om gebruik te maken van alle aanwezige mixed media materialen.

Tijdens deze workshop krijg je informatie over het maken van achtergronden voor je schilderij, over kleurgebruik en het mengen van kleuren, en diverse schilder technieken.

Je kunt de verf op de gebruikelijke manier opbrengen met een kwast of penseel, maar ik ga je ook laten zien hoe je hiervoor andere materialen kunt gebruiken als paletmes, creditcard, pannensponsje, of simpelweg je vingers.

Daarnaast laat ik je ervaren hoeveel vrijheid het werken in acrylverf geeft, dat je werk nooit kan mislukken en je iedere verandering altijd weer kunt herstellen als jij er niet helemaal tevreden over bent.

Bedankt Carla voor de superfijne workshop! Ik heb enorm genoten en heerlijk geschilderd. Ook een geweldige lunch gehad! Ik voelde me bij thuiskomst helemaal opgeladen en blij. Bedankt!

Anique

Deelnemer workshop

schilderen, workshops, schilderen met acrylverf, les, cursus

Workshop Schilderen met Acrylverf (middag)

 

Datum: datum in overleg te reserveren vanaf 4 personen.
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
Prijs: 45 euro per persoon
Locatie: Nieuwland (bij Leerdam)
Bijzonderheden: Prijs inclusief alle materialen, koffie, thee en lekkers

Je gaat deze middag aan de slag met acrylverf, naar eigen idee of zelf zelf meegebracht voorbeeld, maar kunt je ook laten inspireren door alle tips en voorbeelden die ik je tijdens deze workshop laat zien.
Tevens is het mogelijk om gebruik te maken van alle aanwezige mixed media materialen.

Tijdens de workshop krijg je informatie over het maken van  achtergronden voor je schilderij, over kleurgebruik, het mengen van kleuren en diverse schildertechnieken.

Je kunt de verf op de gebruikelijke manier opbrengen, maar ik ga je ook laten zien hoe je hiervoor andere materialen kunt gebruiken als pannensponsjes, paletmes, creditcard, of simpelweg je vingers.

Daarnaast laat ik je ervaren hoeveel vrijheid het werken in acrylverf geeft. Dat je werk nooit kan mislukken en je iedere verandering altijd weer kunt herstellen als jij er niet helemaal tereden over bent.

Over inspiratie gesproken: Vandaag een workshop bij Carla gedaan. Was gezellig om een oud klas-/buurtgenoot na meer dan 40 jaar weer te spreken. Daarnaast met gel en gesso gewerkt. Had ik nog nooit gedaan. Meteen maar weer bestellen, want dit wil ik thuis ook.
Dankjewel Carla!

Wolter

Deelnemer workshop

Workshop Landschap Schilderen op Panorama Formaat 120x40cm

 

Datum in overleg te reserveren vanaf 4 personen.
Locatie: Nieuwland (bij Leerdam)
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: 67 euro per persoon. 
Bijzonderheden: Prijs is inclusief alle materialen, hapjes, drankjes en een uitgebreide lunch.

We werken deze dag met acrylverf op een doek met een lekker royaal panorama formaat van 120x40cm, naar aanleiding van een zelf meegebrachte foto, of naar een landschapsfoto uit mijn verzameling.
Uiteraard kun je ook je fantasie de vrije loop laten en lekker intuïtief aan de slag gaan.
Tijdens de workshop krijg je informatie en tips over kleurgebruik, opbouw van je schilderij, het werken in lagen en het creëren van diepte, nevel en mist effecten.

Je kunt de verf op de gebruikelijke manier opbrengen met een kwast of penseel, maar ik ga je ook laten zien hoe je hiervoor andere materialen kunt gebruiken als paletmes, creditcard, pannensponsjes, of simpelweg je vingers.

Workshop MixedMedia

 

Datum: in overleg te reserveren vanaf 4 personen.

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: 67 euro per persoon. 
Locatie: Nieuwland (bij Leerdam)
Bijzonderheden: Prijs is inclusief alle materialen, hapjes, drankjes en een uitgebreide lunch

Je gaat aan de slag met verschillende materialen, waaronder acrylverf, krijt, potlood, stift, inkt, stempels en sjablonen, leert hoe je achtergronden voor je schilderij kunt maken en krijgt informatie over kleurgebruik en het mengen van kleuren.
Je kunt de verf op de gebruikelijke manier met een penseel of kwast opbrengen, maar ik ga je ook laten zien hoe je hiervoor andere materialen kunt gebruiken als paletmes, creditcard, pannensponsjes, of simpelweg je vingers.

Daarnaast laat ik je ervaren hoeveel vrijheid het werken in Mixed Media geeft, dat je werk nooit kan mislukken en je alle veranderingen altijd weer kunt herstellen als jij er niet helemaal tevreden over bent. Als je vaker met Mixed Media werkt zul je ervaren dat sommige “Happy Little Accidents, zoals Bob Ross zou zeggen, juist voor heel verrassende effecten, nieuwe inzichten en ideeën kunnen zorgen.

Ik heb erg genoten van de workshop en ook van de heerlijke lunch, ik kijk nu al weer uit naar een volgende workshop.

Riet

Deelnemer workshop

Bij Carla Boogaard mixed media gedaan.
Super leuke workshop!!
Een aanrader.
Dank je Carla

Jolanda

Deelnemer workshop

Workshop Abstract Landschap

 

Datum: in overleg te reserveren vanaf 4 personen.
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: 67 euro per persoon. 
Locatie: Nieuwland (bij Leerdam)
Bijzonderheden: Prijs inclusief alle materialen, hapjes, drankjes en uitgebreide lunch

Doordat de workshop in een kleine groep plaatsvindt, is er veel tijd en aandacht voor persoonlijke begeleiding, en is deze dus ook geschikt als je nog geen of weinig ervaring hebt met schilderen. Heb je al wat meer ervaring, dan kun je je tijdens deze workshop volledig uitleven op alle aanwezige materialen, en naar wens gebruik maken van alle inspirerende tips, tools en technieken.
Je gaat deze dag een de slag met acrylverf, naar aanleiding van een zelf meegebrachte foto, of naar een foto uit mijn verzameling. Uiteraard mag je ook je fantasie de vrije loop laten en lekker intuïtief aan de slag gaan met kleuren en vormen. Tijdens de workshop krijg je informatie en tips over kleurgebruik, opbouw van je schilderij, werken in lagen en het creëren van diepte, nevel en mist effecten.

Echt Carla, super leuke dag samen! Zo gezellig en weer zo mooi verzorgd.
Geniet lekker na! Ik hier ook hoor!
Cheers!

Claudia

Deelnemer workshop

Wat een heerlijke dag hebben we gehad Carla!
Goede materialen, alles aanwezig, kundig advies, prachtig uitzicht, heerlijke lunch! Wat een verwendag!

Marjolein

Deelnemer workshop

Workshops op locatie

 

Iets te vieren? Verjaardag, vrijgezellenfeestje, teambuildingsdag …..

of wil jij op een door jou zelfgekozen dag, met een groep vriendinnen of collega’s aanschuiven bij een workshop?

Dat kan.

Er is bij mij thuis in Nieuwland (bij Leerdam) plaats voor minimaal 4, en maximaal 8 personen.

Vanaf 6 personen is het ook mogelijk om een workshop op een door jou zelf gekozen locatie of bij jou thuis te boeken.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Laat het me weten, dan neem ik graag contact met jou op.

Contact

Achterdijk 38, Nieuwland (ZH)
Mobiel 0630179719
carlaboogaard1@gmail.com
KvK 73510300