Carla

 Carla

 

Fotograaf en beeldend kunstenaar.

Het één voor mij onlosmakelijk verbonden met het ander. Ik houd van de natuur, wandelen, reizen, kunst en cultuur. Van het vastleggen van inspirerende locaties, spontane momenten, sfeer, emotie en verrassende details.

Ik kan enorm genieten van de spontane momenten in de natuur, waarbij ik ineens oog in oog sta met een prachtig hert of nieuwsgierige vos en de sfeer en emotie van het moment vast mag leggen als blijvende herinnering. Iedere fotoshoot in de natuur is voor mij een feestje, of het nu om het fotograferen van dieren in hun natuurlijke omgeving gaat of om het maken van een sfeerimpressie van de regio of omgeving als content voor websites van ondernemers. Heerlijk om mijn werkterrein in de natuur te hebben.

Mijn liefde voor de natuur, het vangen van sfeer en emotie en het vastleggen van herinneringen aan speciale momenten is ook terug te vinden in mijn beeldend werk.

In mijn realistische dierportretten is voor mij het oogcontact belangrijk. Je moet als het ware door de ogen van het dier “meegezogen” worden in een blik die je niet meer loslaat.

Sinds een aantal jaar maak ik in mijn werk ook gebruik van Mixed Media technieken en zijn mijn schilderijen minder realistisch geworden. De losse manier van werken, veel meer vanuit je intuïtie en veel minder vanuit je hoofd, heerlijk ontspannen en altijd vanuit een vertrouwen dat je dan misschien van te voren niet altijd weet wat het uiteindelijke resultaat gaat worden, maar dat de weg ernaartoe altijd vol nieuwe ontdekkingen en verrassende oplossingen zit.

Deze Mixed Media techniek gebruik ik ook in mijn “Herinneringskunst”. Hierin leg ik herinneringen aan dierbaren en speciale momenten in een schilderij vast, om ze op die manier een mooie, dagelijks zichtbare  plek te kunnen geven.

In de afgelopen jaren heb ik mijn eigen draai aan het werken met Mixed Media kunnen geven. Ik ontdek nog steeds nieuwe mogelijkheden, en mijn inspiratie lijkt onuitputtelijk. Duizend en één ideeën in mijn hoofd en er helaas toch steeds maar één tegelijk uit kunnen voeren. Een van de redenen dat ik een tijdje geleden begonnen ben met het geven van workshops. Heerlijk om al mijn ideeën en inspiratie te mogen delen, en ze tot leven te zien komen in het werk van anderen.

 

Contact

Achterdijk 38, Nieuwland (ZH)
Mobiel 0630179719
carlaboogaard1@gmail.com
KvK 73510300

Fotografie

Beeldende kunst